Ideeën gevraagd voor nieuwe Consumentenagenda

“Is er een overheidsrol gewenst ten aanzien van de klachtenafhandeling door bedrijven?” Dat is een van de vragen die het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie graag beantwoord ziet.

Het ministerie wil ideeën ontvangen voor de “Consumentenagenda 2011-2015”. Tot 15 juni 2011 zijn reacties welkom op een “consultatiedocument”.

“In het consumentenbeleid streven wij naar een eerlijke handel tussen consumenten en ondernemers”, schrijft het ministerie van ELI. Om tot een nieuwe beleidsagenda te komen worden 27 vragen voorgelegd. Zoals vraag 14: “Kunt u aangeven of en zo ja wanneer de overheid zich moet bemoeien met de prijsvorming op consumentenmarkten?”

De Consumentenagenda richt zich “vooral op de juridische en economische positie van consumenten en bijvoorbeeld niet op consumenten in de rol van burger en afnemer van overheidsdiensten.” Het beleid van ELI beperkt zich tot “het generieke consumentenbeleid en dan met name de markten voor niet-financiële producten en diensten”.

In de zomermaanden wordt een definitieve agenda opgesteld, waarna de Commissie Consumentenaaangelegenheden van de Sociaal-Economische Raad zich over de agenda zal buigen. Vervolgens stuurt de minister van ELI het document naar de Tweede Kamer.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder markttoezicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s