Proefschrift: politieke visie nodig op onafhankelijkheid markttoezicht

De politiek moet een duidelijke visie op de onafhankelijkheid van markttoezicht ontwikkelen en deze verankeren in wetgeving. Dit stelt Margot Aelen, die op 26 september promoveert op “Beginselen van goed markttoezicht”.

“Vanuit de expliciete erkenning van het onafhankelijkheidsbeginsel als beginsel van goed toezicht kan vorm gegeven worden aan de beginselen van effectief en behoorlijk toezicht, en kan verder worden gebouwd aan de zelfstandige rol van markttoezichthouders in de maatschappij”, aldus het persbericht over de promotie.

Margot Aelen heeft gezocht naar beginselen van goed markttoezicht en werkt deze uit voor het financieel toezicht in het bijzonder. Zij constateert dat eisen aan markttoezicht niet altijd gemakkelijk te verenigen zijn. Moet toezicht vooral effectief zijn of juist democratisch gelegitimeerd en behoorlijk? 

Aelen heeft gezocht naar beginselen die een brug slaan tussen verschillende perspectieven. Zij komt uit bij het onafhankelijkheids-, transparantie- en accountabilitybeginsel.

Meer informatie staat hier.

 

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s